Little Caliphs Alam Impian 2,
Selangor

Tadika Peribadi Khalifah Intelek

TADIKA PERIBADI KHALIFAH INTELEK

Little Caliphs Alam Impian 2 telah ditubuhkan pada tahun 2016. Tujuannya adalah untuk menyuburkan rasa kecintaan anak2 berumur 4 hingga 6 tahun kepada Islam, Allah & juga mengenali Rasulullah S.A.W.

Pada permulaan penubuhan, ianya dapat memberi impak & keyakinan ibubapa memilih Little Caliphs Alam Impian 2 di dalam mendidik anak-anak kecil kerana jumlah pelajar pada tahun pertama seramai 46 orang.

Premis yang dipilih iaitu rumah tepi dengan keluasan tanah yang luas agar dapat memberi pembelajaran secara praktikal didalam kelas & diluar kelas terutamanya ketika melakukan Eksperimen Sains.

Berdekatan dengan kawasan Kg Jawa, Sg Kandis dengan laluan LKSA & KESAS Highway memudahkan ibubapa menghantar anak kesini tanpa menempuhi jem & kesesakan lalu lintas.

Dengan kelas yang luas bersih dan berhawa dingin, anak2 sangat gembira & seronok belajar dengan guru2 yang terlatih, penyayang & sukakan kanak2 didalam pembelajaran yang berteraskan ISLAM dan Kreatif ini.

JOM IBUBAPA, DAFTARLAH DI LITTLE CALIPHS ALAM IMPIAN 2 DENGAN MENGHUBUNGI 019-653 6200.

TERIMA KASIH

FACILITIES

Condusive & fully aircondition Classes, Swimming Class, Taekwando Class, Archery Class, Reading Corner & Play Area, Kitchen & Cozy Corner, Playground & Physical Education Class, Hafazan & Al Quran Class

TRANSPORTATION

Provided

PROGRAM

Full Day – 2 Sessions

Person in Charge

Teacher Mior Jalaluddin Bin Jamaluddin

LC ID

LC SEL Alam Impian 2

Get Direction (click here)

No. 2, Jalan Tun Teja 35/14, Seksyen 35, Alam Impian, 40470 Shah Alam, Selangor

Send Email (click here)

alamimpian@littlecaliphs.edu.my

Like us (click here)

Little Caliphs Alam Impian

Follow us (click here)

Little Caliphs Official