Little Caliphs Alam Impian,
Selangor

Tadika Peribadi Khalifah Intelek

TADIKA PERIBADI KHALIFAH INTELEK

Little Caliphs Alam Impian telah ditubuhkan pada tahun 2013. Tujuannya adalah untuk menyuburkan rasa kecintaan anak2 berumur 4 hingga 6 tahun kepada Islam, Allah & juga mengenali Rasulullah S.A.W.

Pada permulaan penubuhan, ianya dapat memberi impak & keyakinan ibubapa memilih Little Caliphs Alam Impian didalam mendidik anak2 kecil kerana jumlah pelajar pada tahun pertama seramai 46 orang…

Premis yang dipilih iaitu Rumah tepi dengan keluasan tanah yang luas agar dapat memberi pembelajaran secara praktikal didalam kelas & diluar kelas terutamanya ketika melakukan Eksperimen Sains.

Berdekatan dengan kawasan Kg Jawa, Sg Kandis dengan laluan LKSA & KESAS Highway memudahkan ibubapa menghantar anak kesini tanpa menempuhi jem & kesesakan lalu lintas.

Dengan kelas yang luas bersih dan berhawa dingin, anak2 sangat gembira & seronok belajar dengan guru2 yang terlatih, penyayang & sukakan kanak2 didalam pembelajaran yang berteraskan ISLAM dan Kreatif ini.

JOM IBUBAPA, DAFTARLAH DI LITTLE CALIPHS ALAM IMPIAN DENGAN MENGHUBUNGI 019-653 6200.

TERIMA KASIH

FACILITIES

Condusive & fully aircondition Classes, Swimming Class, Taekwando Class, Archery Class, Reading Corner & Play Area, Kitchen & Cozy Corner, Playground & Physical Education Class, Hafazan & Al Quran Class

TRANSPORTATION

Provided

PROGRAM

Full Day – 2 Sessions

Person in Charge

Teacher Nor Khairani Binti Mohd Rozali

LC ID

LC SEL Alam Impian

Get Direction (click here)

No. 1, Jalan Tun Teja 35/12, Seksyen 35, Alam Impian, 40470 Shah Alam, Selangor

Send Email (click here)

alamimpian@littlecaliphs.edu.my

Like us (click here)

Little Caliphs Alam Impian

Follow us (click here)

Little Caliphs Official